Home > Nieuws > Wethouder Hilde van Garderen overhandigt de 'Sa...

Wethouder Hilde van Garderen overhandigt de 'Samen voor Schoon'-map aan De Klimop en De Ruimte

Wethouder Hilde van Garderen overhandigt de 'Samen voor Schoon'-map  aan De Klimop en De Ruimte

Almere is schoon nog mooier en ook de scholen werken mee aan een schoon Almere. Woensdag 2 september heeft Wethouder Hilde van Garderen de ‘Samen voor Schoon’-map overhandigd aan de directeuren van basisscholen De Klimop en Sterrenschool De Ruimte.

Samen met een aantal leerlingen namen directeuren Renee Holmes en Frank Groot de map in ontvangst op het Stadhuis. Zij starten daarmee een schooljaar met aandacht voor de thema’s schoon, afval en circulariteit. In de map is namelijk veel lesmateriaal, aanbod en informatie te vinden over deze thema’s zodat leerkrachten de juiste handvatten hebben en scholen zelf aan de slag kunnen.

Samen met Stad & Natuur zorgt gemeente Almere ervoor dat de mappen bij alle scholen in Almere terecht komen. Aan het eind van het jaar kunnen zij deze weer inleveren, om volgend schooljaar weer een actuele map te ontvangen. Maandag 14 t/m zaterdag 19 september is het de Week van #AlmereSchoon, gelijk een goed moment om de map in te zetten. Zo gaan scholen bijvoorbeeld de omgeving ontdoen van zwerfafval of denken zij na over een goede aanpak van de zogeheten snoeproutes! Scholen kunnen hun acties voor de week van #AlmereSchoon nog steeds aanmelden. Ook bewoners, ondernemers en organisaties zijn natuurlijk van harte welkom om mee te doen aan de week van #AlmereSchoon.