Home > Nieuws > Vignet Gezonde School voor De Verwondering, De...

Vignet Gezonde School voor De Verwondering, De Ruimte en De Dukdalf

Vignet Gezonde School voor De Verwondering, De Ruimte en De Dukdalf

Drie scholen van Stichting Prisma Almere hebben het vignet Gezonde School behaald. Het gaat om ecologische basisschool De Verwondering, sterrenschool De Ruimte en De Dukdalf. Met het vignet Gezonde School laten de scholen zien dat zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Op alle drie de scholen hangt het bordje 'Gezonde School' bij de voordeur.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgen de scholen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. De scholen zetten actief in op thema’s als bewegend leren, gezonde traktatie en hebben een eigen moestuin.

Directeur Paula van Kuijk van De Verwondering is trots om een Gezonde School te zijn. “Op basis van de ecologische insteek van het gehele gebouw, onze programma’s voor de klassen met betrekking tot de natuur én onze energiezuinige systemen binnen het pand (van zuinige lampen, een slimme temperatuur én CO2 meter per klas, tot aan groene daken, warmtepompen en geen enkele lichtschakelaar te bekennen) kan het ook niet anders dat wij een certificaat hebben ontvangen voor een gezonde school betreft Natuur en Milieu”.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.