Home > Nieuws > Scholen Prisma starten met het scheiden van afval

Scholen Prisma starten met het scheiden van afval

Scholen Prisma starten met het scheiden van afval

Op 3 februari 2020, in de Week van de Circulaire Economie, starten alle basisscholen van Stichting Prisma Almere met het scheiden van afval. Het gaat om 18 basisscholen in Almere. Verschillende scholen hebben eerder een pilot gedraaid en de betreffende scholen waren erg enthousiast. Om het afval scheiden mogelijk te maken is er intensief samengewerkt met gemeente Almere, Renewi, Stad & Natuur Almere en de Almeerse Scholen Groep (ASG). 

Stichting Prisma Almere vindt het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al te leren hoe je afval kunt scheiden en waarom. Daarnaast staat het reduceren van afval centraal. Alle scholen ontvangen handige Binbang afvalbakken en uitgebreide lesprogramma’s voor verschillende leeftijdscategorieën. De samenwerking met Stad & Natuur Almere wordt ook actief ingezet als het gaat om de aanvullende workshops op het gebied van duurzaamheid.

Basisschool De Lichtboei is er helemaal klaar voor! De Lichtboei is één van de pilotscholen en al echt ervaren in het scheiden van afval. ‘De Lichtboei promoot duurzaamheid en milieubewustzijn en daar zijn we trots op’, aldus Amerensia van Houwelingen (directeur De Lichtboei).