Home > Nieuws > Prisma-scholen zijn het nieuwe schooljaar gesta...

Prisma-scholen zijn het nieuwe schooljaar gestart met dienst via livestream en 'drone' film

Prisma-scholen zijn het nieuwe schooljaar gestart met dienst via livestream en 'drone' film

Op 20 augustus jl. hebben alle medewerkers van Stichting Prisma Almere gezamenlijk het nieuwe schooljaar ingeluid. De traditionele startdienst werd dit jaar, door de teams op de scholen, gevolgd via een livestream. Ook werd een film getoond waarop alle scholen in beeld zijn gebracht via drone beelden. Het thema was ‘verbondenheid’. De organisatie lag in handen van basisschool De Omnibus. 

Bij Prisma is het al een jarenlange traditie om samen met collega’s het nieuwe schooljaar in te luiden met een startdienst in de kerk. Ieder jaar is het aan een andere school om dit moment te organiseren. Dit jaar was De Omnibus aan de buurt. Door Covid-19 was het onmogelijk om alle collega’s (ongeveer 500 medewerkers) samen te laten komen in één ruimte. De Omnibus kwam met het idee om de dienst via een livestream te organiseren vanuit de kerk Het Klankbord. Alle 18 scholen en het bestuursbureau hebben vooraf verrassingspakketten ontvangen om het moment samen feestelijk te vieren. 

Juist in deze tijd is verbondenheid belangrijk. “Gedurende de quarantaine en de sluiting van de scholen, was er tijd voor reflectie en samenzijn met het gezin. Je komt er dan ook achter dat je je familie, vrienden, buren maar ook je collega’s echt nodig hebt! Voor de gezellige momenten en het sociale praatje, maar vooral ook om samen te bespreken waar je het moeilijk mee hebt en waar je eventueel (praktische) hulp bij nodig hebt. Naastenliefde is iets wat wij als oecumenische basisschool graag willen uitdragen en vandaar onze keuze voor het thema verbondenheid”, aldus De Omnibus. 

Bekijk de unieke beelden van de film