Home > Nieuws > Nieuwe voorzitter College van Bestuur Stichting...

Nieuwe voorzitter College van Bestuur Stichting Prisma Almere

Nieuwe voorzitter College van Bestuur Stichting Prisma Almere

Nico de Haas is per 1 november aangetreden als voorzitter College van Bestuur van Stichting Prisma Almere. Nico volgt in deze rol Meindert Eijgenstein op. De eerste maanden zal Nico de Haas door Meindert geïntroduceerd worden in de organisatie en het Almeers onderwijsveld, waarna Meindert op 1 februari 2021 met pensioen gaat. 

Ervaring en activiteiten
Nico de Haas heeft vijf jaar in de gemeenteraad van Almere gezeten en twaalf jaar in Almere gewoond. Hij is begonnen als leerkracht in Den Haag en vervolgens Rotterdam. Ook in Naarden heeft hij lesgegeven en is daar directeur geweest, waarna hij in Eemnes directeur is geworden. Vervolgens is hij vijf jaar interim directeur geweest op diverse scholen. 
Vanaf 2012 was Nico bestuursvoorzitter van stichting PCPO Capelle – Krimpen en vanaf 2018 was hij bestuursvoorzitter van stichting Vechtstreek en Venen. 

Vooruitzicht
Nico de Haas geeft aan dat hij veel zin heeft in de baan als bestuursvoorzitter bij Stichting Prisma Almere. “Ik heb de afgelopen jaren ruime ervaring opgebouwd als bestuurder. Naast deze ervaring, heb ik diverse onderwijsteams aangestuurd in uitdagende situaties. Ik denk de komende jaren een goede bijdrage te kunnen leveren aan het onderwijs en de visie van Stichting Prisma Almere.”