Home > Nieuws > De Driemaster viert start Kinderboekenweek met...

De Driemaster viert start Kinderboekenweek met multiculturele proeverij

De Driemaster viert start Kinderboekenweek met multiculturele proeverij

De Kinderboekenweek is woensdag 4 oktober jl. weer van start gegaan en op basisschool De Driemaster werd dit gevierd met een multiculturele proeverij. De kleinschalige basisschool in Stedenwijk heeft leerlingen van verschillende culturen en zo ontstond het idee om binnen het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’ deze culturen samen te laten komen door middel van een proeverij. Leerlingen en ouders zijn thuis flink aan de slag gegaan en bij de verschillende kraampjes waren hapjes te proeven vanuit onder andere Brazilië, Polen, Suriname, Curaçao, Sri Lanka, Spanje en natuurlijk ook Nederland.

Event-manager ontlast leraren

De geslaagde proeverij werd georganiseerd door leerkracht en event-manager Charly Rusland. Zij werkt sinds 2020 in het onderwijs en is toen via het zij-instroom traject van de media overgestapt naar het onderwijs. Naast haar werk als leerkracht voor groep 1/2, werkt ze ook vier uur in de week als event manager. “Ik organiseer alle activiteiten die op school plaatsvinden, zoals dus de Kinderboekenweek, maar ook Sinterklaas, Kerst, Pasen, de opening en afsluiting van het schooljaar bijvoorbeeld.” De beslissing om de organisatie van de evenementen op deze manier aan te pakken, is een bewuste keuze van directeur Michelle Brown. Zij ontlast hiermee de andere leerkrachten, die anders normaal gesproken in allerlei werkgroepen zouden moeten zitten. “De leerkrachten kunnen zo doen waar ze echt goed in zijn, namelijk lesgeven.”

Geen lerarentekort

Ook wordt er niet onnodig vergaderd en is er geen administratieve rompslomp als het niet perse nodig is. Mede hierdoor is De Driemaster één van de weinige scholen in Almere die niet met een personeelstekort kampt. Sterker nog, sommige groepen zijn zelfs dubbel bezet. Volgend jaar groeit de school met een groep erbij en hierdoor heeft De Driemaster toestemming gekregen om dit schooljaar al een leerkracht aan te nemen. “De sfeer op de school is goed en zowel leerkrachten als leerlingen voelen zich veilig en vrij”, aldus Charly Rusland. “Dit stralen ze uit naar buiten, het vergroot de betrokkenheid van de ouders en zo kan het dus dat op een frisse woensdagochtend iedereen kon genieten van de warmte die deze school én wijk te bieden heeft.”

Bron: Almere Deze Week