Home > Nieuws > Basisschool Het Kompas wint ANWB Verkeersplein

Basisschool Het Kompas wint ANWB Verkeersplein

Basisschool Het Kompas wint ANWB Verkeersplein

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Flevoland is basisschool Het Kompas (onderdeel van Stichting Prisma Almere) in Almere. Op 5 oktober jl. werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Sytse van der Wal, Adviescommissie-lid ANWB Fonds.

Op de foto van links naar rechts: Sytse van der Wal (Adviescommissie-lid ANWB Fonds), Rianne Keijzer (ouder) Jenny Lucas (leerkracht bassischool) en Evert Woltjes (Stichting Prisma-Almere)

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.

"Almere heeft veel gescheiden fietspaden en aparte busbanen. Wij vinden het belangrijk dat we onze leerlingen nog bewuster worden en veilig deelnemen aan het verkeer", vertelt Sandra Roozeboom directeur van de school. "Alle leerlingen kunnen nu op ons schoolplein spelenderwijs meer leren over het verkeer"

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht.

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.