Home > Nieuws > Angela Esajas genomineerd voor leraar van het j...

Angela Esajas genomineerd voor leraar van het jaar 2021

Angela Esajas genomineerd voor leraar van het jaar 2021

Leerkracht van Prisma, Angela Esajas, is genomineerd voor leerkracht van het jaar! De NOT (Onderwijs Tentoonstelling) is organisator van deze verkiezing en maakte onlangs bekend dat Angela tot de drie laatste genomineerden hoort. In mei volgt de definitieve uitslag. Spannend dus…..

Angela, nu werkzaam als leerkracht groep 7/8 op De Driemaster, werd verrast door haar nominatie. Maar liefst 87 (oud) leerlingen en ouders hadden haar opgegeven bij de NOT. Haar enthousiasme en liefde voor de kinderen valt op en wordt gewaardeerd.
Angela heeft vervolgens zelf ook een motivatiebrief en een filmpje gemaakt en dat heeft ervoor gezorgd dat ze bij de laatste drie hoort.

Over Angela

Wie Angela kent begrijpt direct waarom zij zo opvalt. Ze is enthousiast, kan veel praten maar ook haar oprechte belangstelling voor de kinderen is iets waar je niet omheen kunt. Zeker in tijden waarin kansenongelijkheid een onderwerp van gesprek is kan Angela daar direct op inhaken. Zij is het voorbeeld van hoe je ervoor zorgt dat ieder kind ertoe doet. ‘Er bestaan geen zwakke scholen, er bestaat alleen zwak onderwijs’, aldus Angela. ‘Ik betrek het op mezelf als ik merk dat een kind niet groeit. Dan neem ik de tijd voor mijn leerling en bekijk wat ik eraan kan doen dat hij of zij wel gaat groeien. Zonder relatie kunnen we ook geen verbinding maken met elkaar. Ik investeer altijd in een goede relatie tussen mijn leerling, de ouders en mijzelf. Dan halen we het beste uit de kinderen. Voor mij ligt de uitdaging altijd om op zoek te gaan naar de intrinsieke motivatie en dit te stimuleren. Ik wil de kinderen omvormen tot een diamant. Maar wel vanuit je eigen rol, want je moet altijd jezelf blijven. En soms doen we even lekker gek, en soms ben ik ook wel even streng als het moet.’

Angela is ambassadeur voor de het beroep ‘leerkracht’. Haar motto is ‘Wij doen ertoe, we rule’. Enigszins bescheiden want Angela is trots op al haar collega’s. Angela gaat graag het gesprek aan met haar collega’s om te bespreken hoe zij samen het onderwijs aantrekkelijk kunnen houden voor de kinderen, maar ook het beroep als leerkracht. ‘Wij maken echt het verschil’, aldus Angela. ‘Het is aan ons om mooie verhalen te vertellen en het onderwijs in positief daglicht neer te zetten’.

Meer zien van Angela? Volg dan ook haar instagrampagina ‘klasvanjufangela’